افزایش خطر ابتلا زنان به بیماری قلبی با مصرف سولفونیل اوره ها
27 اوت 2014- یک مطالعه بروی پرستاران مبتلا به دیابت در آمریکا نشان داد استفاده ی طولانی مدت از داروهای گروه سولفونیل اوره می تواند سبب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونر قلب شود.
سولفونیل اوره ها گروهی ازداروهای ضد دیابت هستند که بطور بسیار وسیعی برای کنترل دیابت نوع 2 تجویز می گردند. این داروها با تحریک پانکراس موجب ترشح مقادیر بیشتری انسولین می شوند. بیماری عروق کرونر قلب یکی از بیماریهایی است که بر اثر ساخته شدن پلاکهای مومی در عروق کرونر که قلب را تغذیه می کنند، ایجاد می شود.
محققین دانشگاه هاروارد به بررسی 4902 زن مبتلا به دیابت که درشروع تحقیق هیچ علامتی از بیماریهای قلبی نداشتند، پرداختند. این افراد پرستارانی بودند که درمطالعه ی سلامت پرستاران شرکت کرده بودند.
سن متوسط این افراد 68 سال بود و متوسط مدت زمان ابتلا آنها به دیابت یازده سال گزارش شد. تمام داروهایی که آنها برای کنترل دیابت خود استفاده کردند از شروع تحقیق تا ده سال بعد ثبت شد.
درطول مدت مطالعه 191 مورد ابتلا به بیماری عروق کرونر و 148 مورد سکته درمیان پرستاران شرکت کننده دراین تحقیق گزارش گردید. محققان دریافتند هر چه مدت زمان استفاده از داروهای گروه سولفونیل اوره بیشتر باشد نرخ ابتلا به بیماری عروق کرونر بیشتر است. محققان پس از درنظر گرفتن سایر عوامل تأثیرگذار بر خطر بیماری قلبی نظیر سن، مدت زمان ابتلا به دیابت، BMI، وجود عوارض دیابت و سابقه ی خانوادگی دیابت نتایج را اعلام کرد.
افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی درمیان افرادی که از سولفونیل اوره ها استفاده می کردند درمقایسه از این دارو استفاده نمی کردند بشرح زیر است:
· استفاده از سولفونیل اوره به مدت 1 تا 5 سال موجب افزایش 24 درصدی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر می شود.
· استفاده از سولفونیل اوره به مدت 1 تا 6 سال موجب افزایش 51 درصدی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر می شود.
· استفاده از سولفونیل اوره به مدت بیش از 10 سال سبب افزایش 115 درصدی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر می گردد.
درحالیکه دانشمندان افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را با مصرف سولفونیل اوره تایید کردند اما افزایش خطر سکته را با مصرف این دارو درمیان شرکت کنندگان مشاهده نکردند.
دانشمندان معتقدند افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر با مصرف سولفونیل اوره به دلیل افزایش میزان انسولین درگردش خون است. درمطالعات پیشین مشخص شده بود که هر چه میزان انسولین موجود درخون افزایش می یابد بر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز افزوده می شود.
منبع:
www.diabetes.co.uk/news/2014/aug/sulphonylureas-linked-with-higher-risk-of-heart-disease-in-women- 94595796.html